woensdag 29 mei 2013

Uit ons leven!

De flikken hebben een man vermoord in de Marollen. Buurtbewoners riepen nog naar de geüniformeerde eikels om niet te schieten...

"Flikken, zwijnen, moordenaars!", deze slogan werd geroepen gedurende de weken van rellen in Griekenland, 2008, na de flikkenmoord op de anarchist Alexis.

"Flikken, zwijnen, moordenaars!", elke dag opnieuw, in de vierwindstreken op aarde, bevestigen de flikken steeds weer wat ze zijn. Aan ieder die hun werkwijze kent, hun brutaliteit, maar evenzeer hun valsheid die ze bedekken met een klein victorieus lachje, moet er niet uitgelegd worden waarom flikken haat veroorzaken.

De druk die de flikken in Brussel uitoefenen is al een tijd in stijgende lijn. Er zijn er die van de Amigo, die van naast het Zuid-station, en alle anderen. Ze oefenen onophoudelijk druk uit, zorgen voor angst, stress, achterdocht, en dit met het doel om de stad te kuisen. Haar te kuisen van elk rommelig gedrag, van elk gedrag dat de rijken en hun verschillende machten stoort (die van de EU, van de NATO, van de Belgische staat, de stad Brussel en het Brussels gewest). Van de GAS-boetes tot de Koban-teams (om een wijk van heel dichtbij in het oog te houden), van zij die auto-chauffeurs constant lastig vallen tot huiszoekingen bij mensen die verdacht worden van "banditisme" of "terrorrisme".

De flikken zijn één van de redenen waarom mensen zich revolteren en beginnen rellen. November 2005 in Frankrijk, Augustus 2011 in Engeland, Mei 2013 in Kopenhagen. Maar ook in Egypte, 2011. De folter en de brutaliteit van de flikken was één van de belangrijkste drijfredenen die de revolutie heeft doen losbarsten. Niemand is die fameuze "vrijdag van de woede" vergeten, die dag tijdens de 18 dagen van revolutie tegen Moebarak waarop 90% van de flikkenkoten aangevallen werden en tevens de dag waarop de flikken in hun ondergoed zijn moeten vluchten, omdat hun uniform een vrijgeleide was om gelyncht te worden onder algemene toestemming. Tot op de dag van vandaag (meer dan twee jaar later), blijft de flikkenaanwezigheid op straat er minimaal.

Voor eens en voor altijd:
Flikken, zwijnen, moordenaars,
Uit ons leven!