woensdag 16 januari 2013

Berichten van wanorde 32

Over alle grenzen heen, lang leve de revolte – In echo op de vele strijdbewegingen in Egypte tegen de nieuwe macht, voor de vrijheid en het einde van alle uitbuiting, werd de residentie van de Egyptische ambassadrice, Fatma El Zahraa Ottman (Franklin Rooseveltlaan 13, Brussel), aangevallen door onbekenden. Tijdens de nacht hebben de aanvallers de ruiten gebroken, de gevel besmeurd met verf en een brandje aangestoken voor het gebouw. Toen de politie ter plaatse kwam, waren ze al verdwenen. De ambassadrice, vertegenwoordigster van de Egyptische staatsmacht in België, was thuis op het moment van de aanval.

De schaduw van de revolte – In Anderlecht breiden de sabotages en vernietigingen van elektriciteitskasten die de straatverlichting voeden zich uit als een olievlek. De straatverlichting lijkt misschien banaal, maar is een belangrijk aspect van deze controlemaatschappij, net zoals het goed gezien is om overal het elektriciteitsnet aan te vallen. Want het is inderdaad dat netwerk, met haar kabels, kasten en tranformators, die het systeem, haar doodsfabrieken, haar controle-instrumenten, haar consumptietempels, voedt.

En boem! - Onbekenden brachten twee grote vuurwerkbommen tot ontploffing tegen de ramen van het politiekantoor van Droixhe, in Luik. De ontploffing deed de ramen uiteenspatten en de agenten die zich op dat moment in het kantoor bevonden, moeten wel eventjes geschrokken zijn... De politie hield vier verdachten aan, maar die ontkennen de feiten. De ontploffing vond plaats enkele dagen nadat de Brusselse politie op Yacine had geschoten, die nog steeds in coma ligt.

Incident & sabotage – Opzettelijke sabotage of niet, dat is niet geweten, maar in elk geval moesten meerdere wijken in het westen van Brussel het bijna een dag lang stellen zonder internet, televisie en telefoon aan de vooravond van nieuwjaar. De afhankelijkheid van de technologie en het constante informatie-bombardement werd zo eventjes verstoord.

Bravo! - In Neder-over-Hembeek werden de lokalen van de preventiedienst van de vzw Bravvo (die zich bevinden in het lokale jeugdhuis) in brand gestoken en totaal verwoest. De vzw Bravvo leidt de preventiediensten in meerdere Brusselse gemeentes, neemt actief deel aan het opbod in de veiligheidsmanie (door bijvoorbeeld subsidies uit te reiken aan wie zelf bewakingscamera's en alarmen installeert) en incasseert de schandelijke gemeentelijke administratieve sancties.

Vijf bewakers K.O. - Een gevangene in Sint-Gilles is erin geslaagd om vijf bewakers het hospitaal in te slaan. Die moesten hem begeleiden naar de interne discipline-commissie die zetelt over een ander incident waar onze bokskampioen bij betrokken was. De opstandige gevangene werd overgeplaatst naar Nijvel. Vuistslagen in het gezicht van allen die andere mensen opsluiten!

Het kapitaal aanvallen in haar rollend materieel – Op verschillende plekken en tijdstippen in Brussel, Charleroi en Luik werden vrachtwagens en bestelwagens van verschillende bedrijven in brand gestoken. Dat is inderdaad een redelijk makkelijke manier om de kapitalisten schade te berokkenen en het verloop van de dagelijke uitbuiting te verstoren: ga op jacht naar hun voertuigen en stel ze buiten werking.