dinsdag 12 februari 2013

Berichten van wanorde 33

Rellen – Na de aankondiging van de sluiting van een groot deel van het staalcomplex Arcelor-Mittal zijn honderden arbeiders en solidairen afgezakt naar Brussel waar ze met de anti-oproerpolitie en het waterkanon botsten voor de ambtswoning van de eerste minister. Die was op dat moment in overleg met vertegenwoordigers van de Waalse regering en de vakbonden. Enkele flikken raakten gewond. Vier dagen later riepen de metallos iedereen die wilde strijden op om naar Namen te gaan en daar de zitting van de Waalse regering te verstoren. De betoging botste op de politiecordons. De betogers vielen de linies ordehandhavers aan met metalen staven, flessen, petards, verfbommen en stenen. De ruiten en uitstalramen van verschillende bankkantoren en winkels werden kapotgeslagen. In parallel verstoorden stakingsacties de sites van Arcelor en in Flemalle wierpen de arbeiders enorme staalbobijnen in de Maas bij wijze van dreigement.

De Staatsveiligheid is bezorgd – De Staatsveiligheid benaderde onlangs minstens één persoon om hem voor te stellen informant te worden en informatie door te spelen over de activiteiten van de anarchistische beweging in Brussel. De persoon in kwestie stuurde de Staatsveiligheid wandelen. Er blijkt evenwel uit dat de Staatsveiligheid zich ondermeer een beetje zorgen maakt over de brandstichtingen tegen wagens van eurocraten en ambtenaren van de NAVO. Die wagens vallen trouwens te herkennen aan hun nummerplaten : ze beginnen met 'EUR' of met het cijfer '8'.

Geen papieren geen grenzen – De dienst Bevolking van Montigny-le-Tilleul werd beschoten. Een kogel boorde zich door het raam waarachter de bevolkingsbeheerders en de fanatiekers van stempels, papieren, formulieren, documenten, certificaten en heel de rompslomp hun dagtaak verrichten.

Goed gemikt – Een 40-jarige man werd in Luik gearresteerd terwijl hij de ramen van het Justitiepaleis en meer bepaald van de bureaus van het Parket-Generaal aan het insmijten was. Het is al de tweede keer op korte tijd dat die bureaus geviseerd worden door kwaadwillige rebellen. De man bekende en zei dat hij 'gerevolteerd is over het systeem'. Hij was kort daarvoor uit zijn woning gezet.

In vlammen opgegaan – Een grote nachtelijke brand heeft het vleesverwekend bedrijf Comptoir Albert in Denderleeuw helemaal verwoest. Enkele jaren geleden ging daar al eens een camion in de fik. Hoewel de oorzaak niet bekend is, zal iedereen die walgt van de vleesindustrie, de slachthuizen en de degradatie van dieren tot koopwaar zich kunnen verheugen over de vernietiging van dit bedrijf.

De Staat begluurt ons, steek zijn ogen uit – De camerabewaking in het metrostation Merode werd met verf verblind. Het gaat over één van de stations waar de MIVB zogenaamde 'intelligente camera's' heeft geïnstalleerd die in staat zouden zijn om automatisch 'verdacht gedrag' te detecteren. Laten we tegenover het veiligheidsoffensief de sabotagedaden vermenigvuldigen en de kabels doorknippen die het staatsmonster voeden met stroom, gegevens, informatie en beelden.