zondag 10 maart 2013

Berichten van wanorde 34

Geflambeerde bank – Enkele dagen voor de betoging van werkers tegen de besparingen en de crisis, staken onbekenden een bankkantoor van BNP Paribas in Schaarbeek in de fik. De aanval met molotovcocktails vond plaats om 23u ’s avonds. Het zal zeker een hele opgave zijn iemand te vinden die tranen laat voor het lot van een afgebrande bank. De radertjes van het kapitalisme zijn kwetsbaar.

Mistercash is niet meer... – Enkele dagen na de betoging tegen de besparingen, deden onbekenden in metrostation Yser in Brussel een bankautomaat ontploffen met behulp van een handgranaat. Het beste dat je met al die machines die spuwen wat deze wereld het meest waardeert, bankbiljetten, is ze plunderen of ze kapotslaan. Of beide, indien mogelijk.

Een bedrijf geviseerd – ’s Nachts werden in Gilly (Charleroi) drie wagens en een vrachtwagen van hetzelfde bedrijf in brand gestoken. De voertuigen werden compleet verwoest. De naam van het geviseerde bedrijf werd niet vrijgegeven, maar we twijfelen er niet aan dat iemand meer dan voldoende goede redenen had om een radertje van het kapitaal aan te vallen.

De dagelijkse sleur – ’s Morgensvroeg werd een trein die gerangeerd stond in het station van Ath aangevallen en beschadigd. Ruiten gebroken en de bestuurderscabine vernield. Wraak voor een controle of een conducteur die een sans-papiers verklikte aan de flikken? Geen goesting om ’s morgens te gaan werken? Een eenvoudige daad om de helse sleur van slapen-treinen-werken in de war te sturen? We zouden het niet weten, maar de redenen om het verkeer en transport van mensen-goederen te saboteren ontbreken zeker niet. Trouwens, op de lijn tussen Geraardsbergen en Brussel ging er onlangs een seinkast in de fik... het treinverkeer op die lijn loopt daardoor nu al weken in het honderd.

Bye bye groot scherm – In Elsene installeerde de gemeente en de stad Brussel een enorm digitaal scherm dat 24u op 24 reclame spuit voor de Stad Brussel, de voordelen van Brussel voor eurocraten en vertegenwoordigers van bedrijven, voor diplomaten en heel hun ranzige kaste. Onlangs werd dit scherm gelukkig eens te meer geviseerd door verfbomgooiers.

Bye bye reclame – De laatste zes maanden gingen in Brussel 600 reclamepanelen aan diggelen. Het lijkt erop dat de Brusselaars daarmee een record vestigen want volgens de eigenaar van de panelen, de multinational Clearchannel, gaan er in een gelijkaardige Europese stad per jaar een honderdtal kapot. Ook in La Louvière kent deze gezonde sport veel aanhang. Soit, genoeg gereken en gewoon kapotslaan die reclamehandel.

Goede vlucht! – Zeven gevangenen zonder papieren ontsnapten uit het gesloten centrum voor illegalen van Merksplas waar ze opgesloten zaten in afwachting van hun deportatie. Veel goede moed aan de voortvluchtigen en vuur voor de gesloten centra & de gevangenissen.