woensdag 19 juni 2013

Geen maxi-gevangenis in Haren!

Op het gehele grondgebied is de Staat bezig met gevangenissen te bouwen. In totaal willen ze dertien nieuwe bakken openen.
In Haren, te noordoosten van Brussel, plant de Staat de bouw van een gigantisch opsluitingscomplex.

Als we hen laten doen,
  • zal het complex ongeveer 1200 mannen, vrouwen en minderjarigen opsluiten
  • zal het terrein van 66.000 m2 twee arresthuizen voor mannen, een gevangenis voor mannen, twee afdelingen voor vrouwen en kinderen, een afdeling voor minderjarigen, een psychiatrische gevangenis en een rechtbank om verplaatsingen te vermijden, omvatten
  • zullen de bouwwerken in het verloop van 2013 beginnen, op een terrein vergiftigd met asbest, naast een gasinstallatie

In dezelfde zone is er al het enorme rangeerstation Schaarbeek-Vorming, 1 km verder ligt de nieuwe hoofdzetel van de NAVO en 600 meter in de andere richting, wordt er waarschijnlijk een gigantisch commercieel centrum gebouwd. Commercie, oorlog, opsluiting, is er een limiet aan de smeerlapperij die ze ons willen laten ondergaan?

Op een moment dat de winsten van bepaalde bedrijven geen grenzen meer kennen, dat ze ons meer besparingsmaatregelen opleggen, investeert de Staat een groot deel van haar budget in repressie en opsluiting.

Wij willen niet overleven in een leven dat bestaat uit altijd meer werken en consumeren. Wij willen leven, en daarvoor zullen we vechten met woede en liefde.

Deze gevangenis zal niet gebouwd worden op onze berusting!