donderdag 12 september 2013

Berichten van wanorde 40

De weg versperren voor de werven van de macht – Onophoudelijk zijn staat en kapitaal aan het bouwen om de omgeving aan te passen aan de noden van de controle en de economische uitbuiting. Van nieuwe economische transportassen over kantoortorens tot gevangenissen en industrieparken : de kanker zit overal uitgezaaid. In Charleroi hebben enkele chirurgen hun vurig scalpel gebruikt om twee tumors weg te snijden: twee werfmachines gingen in vlammen op.

Communicatie onderbroken – Rond middernacht werd een grote telecominstallatie aan de watertoren in Koningslo, in het noorden van Brussel, verwoest door een brand. Het lijkt erop dat brand werd gesticht aan de kabels van de instalatie en dat het vuur tot vijftig meter hoog opklom. De brandweer deed er meerdere uren over om de brand te doven. De telecommunicatie van de operatoren Base en Mobistar in de zone Neder-over-Hembeek, Vilvoorde en Haren lag plat. Bij Belgacom waren de verstoringen minder ernstig. De installatie herbergde ondermeer antennes van het 3G-netwerk. De schade bleek erg groot: de storingen zullen misschien maanden duren. Eén van de slagaders van het systeem, de telecommunicatie, werd aldus overgesneden.

Rotflikken – Terwijl voor het ranzige politiekantoor van Mortsel een combi in de fik werd gestoken, pakten onbekenden drie politievoertuigen voor het kantoor in Eernegem aan. De politie mag dan wel haar alomtegenwoordigheid naar voren schuiven, het is duidelijk dat ze niet onkwetsbaar is. Je moet gewoon het goede moment en de goede plek kiezen.

Eerder industrie dan bomen omkappen – In de omgeving van Dinant werden een vrachtwagen en een bestelwagen van een bosbedrijf in brand gestoken en verwoest. Kort daarvoor ging ook al eens een kapmachine van een ander bedrijf in vlammen op. Het lijkt dat sinds de toekenning van nieuwe vergunningen om nog meer bosssen in de omgeving om te vormen tot industriële productiesites van hout anonieme tegenstanders direct de verantwoordelijken van de natuurverwoesting aanpakken.

Zolang er geld is... - ... zullen de tegenstanders van een wereld gebaseerd op geld en macht direct de materiële belichamingen ervan blijven aanvallen. In Leuven braken onbekenden de deur van een bankfiliaal open en verwoestten de bankautomatenhal.