woensdag 18 december 2013

De politie is niet onze vriend maar onze vijand

Op 23 oktober betogen 4000 flikken tegen geweld tegen de politie. Op deze plek, de “neutrale zone” aan de Wetstraat, is het verboden om te betogen. Op dezelfde plek werden de dag eerder verschillende betogers tot bloedens toe in elkaar geslagen, ze betoogden tegen de migratiepolitiek van dit land. Verschillende politiekers en burgemeesters waren aanwezig (zoals de leider van de NVA en burgemeester van Antwerpen Bart de Wever). De politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend van 29 november tot 2 januari 2014, ze zullen staken indien ze niet meteen antwoorden krijgen op hun roep voor meer repressie, in het algemeen, en specifiek in enkele dossiers. Deze brief werd ons toegestuurd vanuit de gevangenis van Sint-Gillis.

Bij deze schrijf ik U deze brief omdat de politie recent een hele propaganda heeft gemaakt omtrent het toenemend geweld tegen de politie.
Wat mij vooral frustreert is dat deze achterbakse actie van de politie door de media wordt vertoont aan de buitenwereld. En het ergste van al is dat er nog reacties van politiekers zoals bijvoorbeeld Bart de Wever worden vertoond op het nieuws waarbij hij zegt dat hij meeleeft met de politie en dat ze er snel iets aan zullen gaan doen om het probleem op te lossen. Het is net of we het hier hebben over heiligen die in deze maatschappij er alles voor over hebben om de burgers te beschermen tegen al het kwade. Dikke zever!!! Dikke hypocrieten zijn het!!! Zij zijn juist het ergste dat er rondloopt in deze maatschappij. Hun mooie, gestreken blauwe pakken manipuleren de burgers zodat ze op hun manier achter de schermen hun macht misbruiken.
Ik ben iemand die ervan kan meespreken.
En niet ik alleen heb deze ervaring meegemaakt maar er zijn nog vele andere die de ware kant van de politie hebben gezien. En dan komt de vraag waarom er geen klacht wordt ingediend tegen hun gruwelijke daden? Geloof mij, ik heb stappen ondernomen zodat zij gestraft zullen worden voor hun criminele daden.
Maar er is niemand die daar gehoor aan geeft. Dan komt de vraag is iedereen wel gelijk aan de wet? Neen!
Wat is democratie? Een woord in de wind om de burgers gerust te stellen dat iedereen gelijk is aan de wet! Wat ik probeer duidelijk te maken is dat men ook de andere kant van het verhaal openbaar maakt. Er is een reden waarom men geweld gebruikt tegen de politie. Want enkel op deze manier worden ze gestraft voor hun criminele daden. Maar neen, mensen willen enkel geloven wat ze willen geloven. Doe jullie ogen open en word eens wakker! Dit is de harde realiteit. Als men nooit geen gehoor wil geven aan de criminele daad van de politie zal dit in de toekomst alleen maar verergeren. De politie is niet onze vriend maar onze vijand. Zij denken dat ze zich alles kunnen permitteren! En als niemand daar gehoor aan wil geven dan nemen wij het recht wel in eigen handen.
En geloof mij, belofte maakt schuld!!

30 oktober 2013, gevangenis van Sint-Gillis