maandag 21 april 2014

Berichten van wanorde 44

De aders van het kapitaal – Eind maart, nachtelijke brandstichting van de elektrische installaties in Monceau-sur-Sambre. Het gaat over één van de grootste sites van het netwerk van hoge spanning dat dienst doet als knooppunt tussen het internationaal en het Belgisch netwerk. De brand woedde verschillende uren en bracht twee ontploffingen teweeg bij de transformator. De hele site is vernield, maar bracht geen stroomonderbreking teweeg in de geburen. “Maar zonder elektriciteit zou niets werken! Hoe kunnen jullie dergelijke sabotage verdedigen?” Inderdaad, vele vieze dingen werken op elektriciteit: fabrieken, gevangenissen, commerciële centra, hoge snelheidstreinen, luchthavens, ministeries… Door de stroom af te snijden, snij je in de aders van het kapitaal en de Staat. Zonder breuk, die er komt door de stroom te saboteren, het verkeer te blokkeren, een gebouw af te branden dat noodzakelijk is voor de goede werking van de economie en de Staat, blijft de dagelijkse rompslomp ongenadig de in vraag stelling van de wereld waarin we leven verhinderen en in de kiem smoren. De hele samenleving bevindt zich onder bezetting van het kapitalisme en de Staat, haar structuren zijn overal, haar uniformen maar ook haar slaven zijn overal. Aan diegenen die vechten voor de vrijheid, stellen wij dus voor om als partizanen in kleine groepjes sabotage uit te voeren, overal waar de vijand zich niet kan verdedigen met zijn grote middelen en massale aanwezigheid.

Een kippennest in brand – In de wijk Droixhe in Luik valt een groep van een tiental personen het lokaal commissariaat aan met molotov cocktails. Rond 21 uur, terwijl de flikken nog binnen zitten, gooien ze tientallen molotovs op het commissariaat.

Namen en adressen – Liever dan het politieke spel en haar valse consultaties, onderhandelingen, petities en wat nog te aanvaarden, bewandelen diegenen die willen vechten tegen de rotte politiek en de horror van het kapitalisme beter het pad van de directe actie: direct handelen tegen diegenen die ons onderdrukken en uitbuiten, met de middelen die wij kiezen. Bijvoorbeeld, iemand was misschien niet akkoord met de beslissingen van de schepen Raymond Neves (PS) in Engis, of houdt kortom niet van politiekers, en een mooie nacht van maart, ging de BMW X3 van de socialistische schepen op in de vlammen.