De voorbije weken was de spanning te snijden. We namen een greep uit de daden van revolte en zetten ze even op een rijtje...
1 oktober – De politie doet er alles aan om de aangekondigde betoging tegen gesloten centra en gevangenissen te verhinderen. Later op de avond vallen vijftig gemaskerden het politiecommissariaat van de Marollen aan. 4 kameraden worden gearresteerd en opgesloten in de gevangenis van Vorst.
2 oktober – In Anderlecht wordt een wagen van het bedrijf Dalkia in brand gestoken. Dit bedrijf heeft een winstgevend contract voor het onderhoud van de elektrische infrastructuur van gevangenissen en gesloten centra. In Audergem worden in solidariteit met de vier gearresteerden de ruiten van het hoofdkantoor van het bedrijf Sodexo ingeslagen. Sodexo heeft wereldwijd contracten met gevangenissen en gesloten centra voor catering.
3 oktober – In Anderlecht worden posters geplakt en pamfletten uitgedeeld over de wil om door te gaan met de strijd tegen de gesloten centra en gevangenissen.
4 oktober – Opstand in de gevangenis van Lantin. Anarchisten steken vuurwerk af aan de gevangenis van Vorst.
5 oktober – Aan het politiekantoor van Schaarbeek wordt een bestelwagen van Valens in brand gestoken. Dit bedrijf bouwt mee aan een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel.
5 oktober – In Gent vinden tegelijkertijd twee brandaanvallen plaats: één tegen een werf van Besix, het bedrijf dat meebouwt aan het nieuwe gesloten centrum en één tegen de kantoren van het architectenbureau Bontinck, dat de plannen getekend heeft voor deze nieuwe gevangenis. De aanvallen worden opgeëist ondermeer in solidariteit met de gevangen kameraden.
6 oktober – In het noorden van Brussel worden de ruiten van een bus van de STIB kapotgeschoten met een loodjesgeweer, wordt een bus tegengehouden en in brand gestoken en een tram geblokkeerd waarvan de ruiten sneuvelen.
7 oktober – In Neder-over-Heembeek worden twee bankautomaten in brand gestoken. Eéntje behoort toe aan de Bank van de Post die de bankrekeningen van de gesloten centra en gevangenissen beheert.
11 oktober – In het Portugese Lissabon wordt de kathedraal besmeurd met verfbommen en slogans tegen de gesloten centra en in solidariteit met de kameraden in België. Ook in Brussel werden kerken en kathedralen opgefleurd met anti-religieuze slogans.
13 oktober – Bomalarm, rellen en kleine brandstichting in de gevangenis van Doornik. Even later wordt een politiekantoor in Carnières aangevallen met molotovcocktails.
17 oktober – Poging tot ‘collectieve’ ontsnapping met behulp van explosieven uit de gevangenis van Mons.
17 oktober – In Parijs wordt een winkel van Bouygues, de grootste bouwer van gevangenissen en gesloten centra in Frankrijk, aangevallen. Het etalageraam wordt ingeslagen en de slogan ‘Vuur voor de gevangenissen’ geschilderd. De aanval wordt opgeëist in solidariteit met de gevangen kameraden in Vorst.
18 oktober – Een brand vernielt een deel van de Hallen van Luik, waar de ‘Securipol’-beurs aan de gang was. Op deze beurs verhandelen securitybedrijven en politie hun materiaal. De brand veroorzaakt zoveel rook dat elf mensen er licht door bevangen worden.
20 oktober – Brandstichting in de isolatiemodule van de Brugse gevangenis tijdens de cipiersstaking; de volgende dag breken ook in andere secties rellen uit.
22 oktober - De vier gevangenen kameraden worden vrijgelaten uit voorhechtenis. Hun proces zal later volgen.