donderdag 13 januari 2011

Berichten van wanorde 12

Bezoek - In een politiekantoor in Luik wordt er ‘s nachts een bezoek gebracht. Een combi met een nieuwe verkeersradar wordt in brand gestoken. Ook het gebouw loopt zware schade op door de brand.

Ongewenst - Terwijl de cipiers in Lantin in staking gaan omdat een gevangene hen had duidelijk gemaakt dat ze ongewenst waren door één van hen te verwonden, krijgt een gevangene in Sint-Gillis eenzelfde idee. Deze keer tegen één van de flikken die al drie dagen het werk van de cipiers hadden overgenomen. Wij zijn altijd blij als er duidelijke taal wordt gesproken tegen hen die ons onderdrukken.

Dagelijkse sleur - In de nacht van zondag op maandag is om 3 uur een technische school in Charleroi uit de dagelijkse sleur gehaald door wat vlammen in de afdeling mechanica. Meerdere auto’s die in de hangaar stonden, zijn uitgebrand en ook het gebouw leed schade.

Hartverwarmend - Nadat er in Tubize een jonge gangster werd doodgeschoten, vond er een niet- toegelaten optocht plaats in herdenking. In het begin begonnen mensen met de flikken (die in overvloed aanwezig waren) te vechten. Toen de familie zei dat “wij hier niet zijn om een revolutie te maken”, is de rust teruggekeerd. Maar de nachten daarna waren er blijkbaar mensen die nog een verwarmend gebaar wilden maken. En hoe gaat dat beter dan met een paar auto’s. In Tubize werd een auto in brand gestoken in de “straat van de democratie”. In Charleroi 3 auto’s, en in het dorp Jemeppe moesten er 5 auto’s aan geloven, en in Luik waren het er 4. In Ottignies werd er ook een auto in de“straat van de mensenrechten” in brand gestoken.

Verbouwingen - Een namiddag in Seraing… Mensen met snode plannen slopen rond in de “straat van de bank” en steken 2 graafmachines in brand. De twee machines zijn totaal vernield.