Tunesië – Eind april werd in de gevangenissen van Gafsa en Kasserine brand gesticht. Zo’n 550 gevangenen profiteerden van de daaropvolgende chaos om de trieste cellen van het nieuwe regime achter zich te laten en spoorloos te verdwijnen. Tijdens de opstand in Tunesië ontsnapten in het totaal maar liefst 11 000 gevangenen. Een week later braken in verschillende steden trouwens opnieuw rellen uit tegen de “overgangsregering”. Onder kreten als “Vrijheid!” en “Lang leve de revolutie!” gingen gemaskerden de confrontatie aan met de politie, werden verschillende administratieve en commerciële gebouwen geplunderd en in brand gestoken en werden in het totaal een zestal politiekantoren tot as herleid. Net als haar voorganger Ben Ali, kondigde ook de nieuwe regering intussen de noodtoestand af.
Argentinië - Op een maandagmorgen liep het treinverkeer naar de hoofdstad Buenos Aires helemaal in het honderd door een incident. Vele treinen liepen vertragingen op en duizenden reizigers raakten niet meer weg. Op drie plaatsen werd het de reizigers allemaal te veel: ze plunderden het treinstation, braken de ticketautomaten open, deelden de tickets aan iedereen uit en staken tenslotte meerdere treinwagons in brand.
Indië - In de Konkan-regio zijn al een tijdlang zware protesten aan de gang van de lokale bevolking tegen het project van de Indische overheid en het Franse nucleaire bedrijf Areva om een kerncentrale te bouwen. Toen het enkele weken geleden tot zware rellen kwam en betogers het politiekantoor in brand probeerden te steken, schoot de politie een betoger dood. De overheid vreest dat de duizenden tegenstanders van de kerncentrale reeds politiekantoren geplunderd hebben om wapens en munitie te bemachtigen. Daarna werd permanent de noodtoestand afgekondigd, alle betogingen en samenscholingen zijn verboden.
Griekenland - Begin mei vonden in verschillende Griekse steden opnieuw massale betogingen plaats tegen de besparingsmaatregelen. Vooral in Athene kwam het tot gewelddadige botsingen met de politie. Meer dan honderd mensen raakten gewond en moesten opgenomen worden in het ziekenhuis, één 30-jarige anarchist ligt momenteel in coma nadat de politie zijn schedel heeft opengeslagen. Ondertussen organiseerden eveneens in Athene fascistische groepen met steun van de politie ware pogroms tegen migranten: twee migranten werden vermoord, verschillende anderen werden het ziekenhuis ingeslagen, een huis van een Pakistaanse familie werd aangevallen met molotovcocktails. Ook verschillende anarchistische kraakpanden werden aangevallen door fascisten. De sfeer is enorm gespannen en velen denken terug aan december 2008, toen de politiemoord op een jonge kameraad een wekenlange revolte van duizenden mensen ontketende. Griekse anarchisten roepen trouwens op tot internationale solidariteitsacties.