zondag 1 mei 2011

Kroniek nummer 17

't blijft plezant - Wat de progressieve goegemeente onder leiding van de 'linkse journalisten' er ook mogen van vinden, blijven velen het leuk vinden om de Belgische aartsbisschop Leonard taarten in z'n gezicht te smijten. De bijzonder conservatieve en homofobe herder van de Kerk kreeg tijdens een seminarie in Louvain-la-Neuve tot maar liefst vier maal toe een taart in zijn gezicht gekwakt.

Vuur voor de kapitalistenkliek - In Brussel ontploffen 's nachts twee brandbommen aan het gebouw van Comeos, de koepelorganisatie van werkgevers in de handel. De explosie was tot ver in de omtrek te horen en de schade is aanzienlijk.

Vuur voor Staat en Kapitaal - In Herve ging een voertuig van de gemeente in vlammen op en in Waterloo werd een bedrijfshangar in de industriezone in brand gestoken. En in het Waalse Esneux klaagt de Post erover dat vandalen het bijzonder gemunt hebben op hun wagenpark. Misschien omdat de Bank van de Post geld verdient met de opsluiting van gevangenen en mensen zonder papieren door de bankrekeningen van de staatskerkers te beheren?

Black-out - Een brand in een elektriciteitscabine nabij bedrijven zette de hele regio rond Edingen zonder stroom. Niet alleen viel de televisie uit, ook bedrijven en instellingen kregen te kampen met storingen.

Op de loop - Een gevangene uit Nijvel die voor een ondervraging over een diefstal overgebracht werd naar een politiekantoor in Antwerpen, slaagde erin te ontkomen uit de klauwen van flikken en gerecht. De politie zette tevergeefs de grote middelen in (manschappen, honden en een helikopter). In Brussel ontsnapten twee mensen zonder papieren die net aangekomen waren op de luchthaven en tegengehouden werden door de douane. Ze zetten het op een lopen, stalen een auto van de luchthavendiensten en reden verschillende hekken in de prak. Beiden zijn nog steeds vrolijk en vrij op de loop.

Op jacht - In het Antwerpse Berchem en Borgerhout wordt er dezer dagen heel wat gejaagd. Deze keer zijn het niet de flikken die ongewensten proberen op te sporen en op te pakken, maar jongeren die hun woede op een passerende politiecombi koelen en bussen van De Lijn bekogelen. Enkele dagen daarvoor kwam in Rekem een dief om na een 'auto-ongeluk' tijdens een achtervolging door de politie. De politie kan weer trots zijn op haar gedrevenheid als het gaat over de bescherming van de heilige koe van de privé-eigendom.

Fascisten op hun bek - Voor de zoveelste keer werd de etagale van het partijbureau van het Vlaams Belang in Roeselare ingesmeten. Ook hun stamcafé Gezelle aan het station klaagt over regelmatig bijzonder gericht vandalisme.

Een pak slaag - De in Brussel bijzonder geliefde veiligheidsagenten van de STIB krijgen nogal wat tegenwind de laatste tijd. Niet alleen schrijven ze gemiddeld één keer per dag een boete uit voor belediging of agressie, onlangs kreeg een security in het metrostation Simonis een flink pak slaag.

Binnendringen is een bijzonder goeie start - Tijdens een betoging tegen gesloten centra voor illegalen in Vottem, vernielden zo'n vijftigtal betogers de hekken van dit deportatiekamp en drongen binnen. Ondertussen maakten de politiekers en hun manschappen die zich blijkbaar nog altijd welkom voelen op deze jaarlijke betoging in het Luikse, zich in alle rapte uit te voeten om de flikken hun werk te laten doen.