woensdag 25 mei 2011

Kroniek nummer 18

Treinverkeer plat – In Ronet (nabij Namen) is er een elektriciteitspanne in het vormingsstation. De treinen in de regio lopen vertragingen op. De panne kwam er door“kwaad opzet". Enkele weken later wordt het treinverkeer daar trouwens nogmaals lamgelegd door een staking tegen afdankingen.

Vuur voor de rechtbanken - Op de parking van het gerechtsgebouw in Arlon brandt 's nachts de wagen van André Jordant, magistraat van het parket van Arlon, volledig uit.

Autodealer uitgebrand - In Ghlin worden molotovcocktails gesmeten naar de autodealer Daihatsu AD Motors. Elf wagens die op de parking stonden worden vernield, ook de showroom raakt beschadigd door de vlammen.

Bomalarm – Het gemeentehuis van Molenbeek wordt geëvacueerd na een bommelding, die vals blijkt te zijn. Op de luchthaven van Luik gebeurde hetzelfde met het gebouw van Swissport.

Banden lek – Een politiecontrole in Arlon loopt uit de hand. De agenten krijgen verwensingen en projectielen naar het hoofd geworpen. Nadat één persoon wordt opgepakt, zet de scene zich voort aan het commissariaat. Tijdens de loop van de nacht worden in de buurt de banden van 61 wagens platgestoken. Van het zuiden naar het noorden; In Antwerpen worden de banden van enkele honderden SUV's platgezet. Een briefje ondertekend met“De Volgende Generatie" klaagt de verstikkende effecten van de traktorwagens aan.

Geen bereik – Een doorgesneden glasvezelkabel in Fleurus zorgt ervoor dat het gsm-netwerk van Mobistar en Base plat ligt in delen van de provincie Henegouwen.

Geëngageerde jeugd – De gemeentelijke Sport- en Jeugddienst (met inbegrip van de preventiedienst) gaat in vlammen op. Brain-le-Compte heeft een participatieve jeugd.

Taxi - Aan de luchthaven in Zaventem probeert een taxichauffeur aan een politiecontrole te ontkomen. Hij zou daarbij een agent hebben meegesleurd op de motorkap en daarop heeft de agent tot drie maal toe geschoten op de chauffeur. De chauffeur werd in de schouder getroffen. Honderden taxichauffeurs blokkeerden uit protest een hele avond en nacht lang de autosnelweg naar de luchthaven. Daarbij kwam het tot kleine schermutselingen met de politie. Ondertussen heeft het parket de taxichauffeur in beschuldiging gesteld van poging tot doodslag op de politieagent...

Flop • De dag voor 1 mei willen de neonazi’s van NSA hun eigen optocht houden. Door de lage opkomst, blijft de groep rond het treinstation van Gent hangen. Daar worden ze getrakteerd op een paar verfbommen. Als ze achteraf een pintje willen gaan drinken, worden ze wandelen gestuurd door de cafébaas. Ondertussen spreekt de media over een “haatcampagne” tegen bepaalde cafés in Gent, bijeenkomstplaatsen van rechtse studentenclubs. Ramen worden ingegooid en deuren ingetrapt.