maandag 26 maart 2012

Dames en heren,

“Dames en heren, welkom aan boord van de trein met bestemming de volgende belangrijke stad vanuit economisch en politiek standpunt. Neem plaats, want over enkele ogenblikken zullen wij de hoofdstad van Europa achter ons laten en vertrekken naar uw vastgelegde bestemming. We gaan er in rechte lijn naartoe, alles zonder verrassingen, zoals het leven zelf goed onder controle. Daarenboven zullen we er alles aan doen om er aan hoge snelheid toe te komen, want time is money en het leven een concurrentiewedren.

Ondertussen, dames en heren, zullen we er eveneens alles aan doen opdat u in alle rust kan reizen en niet al té zeer verstoord wordt door de strijd tegen de TGV in Italië, waar van in het noorden tot in het zuiden recentelijk talrijke blokkades plaatsvonden nadat de ordediensten een weerstandskamp waren binnengevallen in de bergen van Val Susa en daarbij een anarchist van een elektriciteitspyloon deden storten. We zullen er alles aan doen opdat uw reis niet verstoord zal worden zoals recentelijk het geval was in Lyon waar solidaire woedenden zand smeten om de stroomkabels van de TGV, wat aanzienlijke vertragingen tot gevolg had. We zullen er alles aan doen opdat uw reis niet onderbroken zal worden, zoals dat vorige week het geval was in Chambery, waar de TGV-lijn Lyon-Turijn met drie brandaanvallen tegen de signalisatiekabels naast de spoorweg gesaboteerd werden, waardoor tientallen treinen afgeschaft werden. We zullen er alles aan doen opdat u, onze klanten, niets zullen merken van de solidariteit die in de praktijk gebracht wordt met de strijd tegen de nieuwe TGV-lijn in aanbouw tussen Lyon en Turijn doorheen het Italiaanse Val Susa. Opdat u zich veilig en geborgen zou kunnen voelen in uw zeepbel van geld en snelheid.

En uiteraard, voor we het vergeten: wees oplettend voor pickpockets, hou uw pc en uw gsm bij u, want er zijn overal armen die weten waar ze het geld kunnen halen en u zal altijd een mogelijk doelwit blijven. Hou uw technologische instrumenten dus goed bij u, want we weten allemaal dat men niet meer zonder kan leven in deze wereld van business en flexibiliteit.

Dames en heren, het personeel aan boord van deze trein wenst u een aangename reis, en vergeet vooral niet om u spontaan en met een beleefde glimlach te laten controleren. Want de controle belangt ons allen aan en moet een daad van wederzijdsheid zijn.”