vrijdag 24 augustus 2012

Kroniek nummer 29

Vanaf nu betalen wij helemaal nergens meer voor!

In Mechelen is een bezoek van een gerechtsdeurwaarder helemaal fout gelopen. Blijkbaar kwam het bezoek nogal ongelegen. Toen de deurwaarder en zijn kompaan de wijkflik bij het huis aankwamen, werd de tweede getrakteerd op een paar raken klappen van de bewoner en diens familieleden. Toen er versterking werd geroepen moest ook deze in de klappen delen. Uiteindelijk werden er 3 mensen opgepakt en moesten er 5 flikken naar het ziekenhuis. Geen medelijden met de gerechtsdeurwaarders en hun handlangers!


Strijd tegen de gevangenis
In Marche-en-Famennes worden er vijf artisanale bommen teruggevonden op de werf van de nieuwe gevangenis ginds. De bommen werden vanboven in de vijf kranen geplaatst, dicht bij de elektrische circuits. Het lijkt dat er twee bommen ontploft zijn. Volgens het parket ging het om een sabotage van een zoveelste walgelijke plaats in aanbouw.


Eind juni worden op de middag de straten rondom de gevangenis van Vorst geblokkeerd. Op verschillende plaatsen hebben onbekenden er spandoeken over de weg gehangen met slogans als “Cipiers zijn beulen – Wij willen leven” en “Onze passie voor de vrijheid is sterker dan jullie tralies”, en werd er olie over de weg gegoten. Het verkeer werd hierdoor verschillende uren geblokkeerd, voor de opkuis van de olie was een interventie van de brandweer vereist.


De muren van het metrostation Albert, dichtbij de gevangenissen van Sint-Gillis en Vorst, worden overspoeld met vijandige tags tegen de cipiers en de gevangenis. Verschillende vakbondsvertegenwoordigers van de cipiers van Sint-Gillis werden er geciteerd, net als de supermarkt Delhaize die winst maakt op de kantines in de gevangenis.


In Gent wordt een een administratief centrum van de openbare vervoersmaatschappij van De Lijn aangevallen: gebroken ruiten en verf die tegen de façade gegooid wordt. Elders in de stad wordt er een bank met verf besmeurd, er werden slogans achtergelaten in solidariteit met de gevangenen van de rellen in Engeland van vorig jaar. De Lijn werd geviseerd omwille van hun collaboratie met de politie en met de razzia’s op mensen zonder papieren.


Nee, ik wil niet met u praten!
In Laken probeerden de flikken een voertuig te controleren. De persoon had blijkbaar helemaal geen zin om gecontroleerd te worden en probeerde een van de flikken een pak slaag te geven. Een samenscholing heeft zich aan zijn kant geschoren en zo werd één van de flikken afgerost.
Ook toen de flikken van Montgomery een verdachte auto wouden controleren, kwam er een groep jongeren uit de buurt samen om dit te verhinderen. Toen de flikken hun wapenstok trokken, werden ze opzij geduwd en gestampt. Twee mensen werden opgepakt, maar daarop trokken de jongeren naar het commissariaat om verder te protesteren. In het commissariaat ging er nog één van de arrestanten een flik te lijf en maakte hem 5 dagen werkonbekwaam. Dat elke controle van de flikken in het honderd mag lopen!


Een nachtelijk bezoek
In Geraardsbergen kreeg de grootste autohandel van de Italiaanse merken Fiat en Alfa Romeo een nachtelijk bezoek. De bezoekers hebben de ruiten van verschillende auto's ingeslagen en geprobeerd om er één in brand te steken. Op dit moment zijn er in Italië verschillende repressieve operaties bezig tegen de anarchistisch beweging, met tientallen kameraden in voorhechtenis. Een goede manier om solidariteit te betuigen met deze kameraden zou zijn om de belangen van de Italiaanse staat en het Italiaanse kapitaal te pakken te nemen.